Copyright© All Rights Reserved akubukannovelis.blogspot.com

21 May 2014

TELEMOVIE PINANGAN KE 20

Assalamualaikum.. seperti biasa, mesti la kena ada mukadimah kan.. hehe
tajuk macam gempak ye dak? sebenarnya memang gempak pun.. 

ya seperti makluman anda semua PINANGAN KE 20 akan dijadikan telemovie di stesen tv RTM.. 

in sha Allah start shooting bulan 6 nie.. 

Perjalanan PINANGAN KE 20 sangat mencabar sebenarnya. bermula dari penghantaran proposal ke production house lepas itu dinilai oleh RTM. masa tunggu dihantar dekat RTM tu (pihak production yang uruskan) zati tak inagt apa-apa pun saja seronok-seronok. lepas itu kak lin (orang kuat PINANGAN KE 20) call zati dia cakap

"Zati nanti bulan 9 kita pergi picthing dekat RTM"

aku pun "okey" dalam hati menatang apa la pitching nie kan.. seperti yang di janjikan zati ke angkasapuri lepas itu bertemankan abang NAZRI AWANG (penulis skrip) kami sama-sama masuk ke bilik khas untuk ber pitching.. aku tengok aje abang nazri "menjual" akhirnya aku paham la menatang apa la pitching ni sebenarnya.. muehehe,, 

lepas dah habis pitching.. tunggu berbulan-bulan jugak wei nak tahu jawapan RTM nie akhir kak lin call dia beritahu "Zati rezeki awak pinangan ke 20 dah diluluskan"

dalam hati aku sangat-sangat bersyukur. tak tahu nak cakap terus sujud syukur lepastu beritahu dekat mak dan orang-orang terdekat. hari tu bulan 3 kut aku pergi producing meeting dekat RTM. bincang pasal pelakon, pasal skrip, pasal watak. aku kan suka menyibuk aku dengar ajelah sambil conteng-conteng atas kertas. aku memang selalu bawak buku dengan pen kalau korag sorang penulis mesti benda nie wajib ada dalam beg. masa meeting nie aku lambat setengah jam tapi aku kan suka bajet kool relax je aku cakap tak apa jalankan dulu meeting tu. bajet aku nie bos. nasib baik masuk-masuk tu meeting baru start 5 minit.. hahah.. dapatlah jumpa tuan director dan jugak producer PINANGAN KE 20. 

PINANGAN KE 20 akan start shooting bulan 6 nie.. siapa pelakon dia? jeng..jeng..jeng.. tunggu..

dan syukur rezeki tak putus-putus sejak menulis nie sekarang nie ada projek terbaru dengan penulis karya dan penulis skrip MAWAR PUTIH TANDA PERPISAHAN  encik Mazelan Manan. sekarang dia la sifu saya dalam penulisan proposal telemovie dan drama. 

nanti zati akan update pasal PINANGAN KE 20 lagi ye.

lagi satu PINANGAN KE 20 dah jadi hak cipta terpelihara ye jangan memain..

sebenarnya nak pos LURUHNYA CINTA DI BUMI KOREA.. tapi malas la nak post.. hahah..

selamat malam.


13 comments:

  1. tahniah.. dan alhamdulillah.. sy suka cite pinangan ke 20.. lama tgg ingtkn dpat offer versi cetak.. goodluck dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sharifah muda.. kalau versi cetak nanti tunggu lama sangat.

      Delete
  2. Xde versi cetak ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada.. tunggu keluar tv ye nanti

      Delete
  3. wahh..congrats..tak sabar ni nak tunggu kuar tv..

    ReplyDelete
  4. x de versi cetak ke?

    ReplyDelete
  5. hey thats good that u can involve that much. congrat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak! amboi lama tak bertegur nie.. hehe..tq sis.. nampak pic akak dalam paper ritue..salam perantauan.. hehe

      Delete
  6. Moon suka gila citer mawar putih tanda perpisahan tu. Insya-Allah citer kak zati pun meletup mcm tu jugak. Tahniah kak!

    ReplyDelete